- Здравей Мон Дьо! Знам че хиляди пъти са те питали, но се оказа, че много от читателите ни не знаят как ти хрумна идеята за артистичния ти псевдоним?

- Раждането на Мон Дьо беше преди повече от 10 години. Не е мое хрумване, а просто едно възклицание на моя приятелка. В началото така се обръщаха всичките ми приятели, а после с първия ми продуцент в ТВ7 решихме, че това може да бъде и артистичен псевдоним.

- Предаването ти с Камелия Воче е едно от най-гледаните. Разкажи ни нещо от кухнята, нещо смешно.
- Няма как да издам нито една тайна от „кухнята”, защото ние сме като добрите готвачи, пазим дълбоко рецептите за успешното сутрешно предаване. Това, което виждате от Камелия и мен всяка сутрин не е нито поза, нито определено сценарно решение, когато става дума за нашето поведение, разбира се. Иначе разчитаме на големия ни екип, който стои зад нас, за всичко останало.

- В едно твое интервю, което си дал преди старта на предаването, споделяш, че имаш добри идеи за собствено такова, но тогава все още нямаше поддръжници. „7-мо авеню” отговаря ли на тогавашните ти надежди?
- Към този момент „7-мо авеню” е най-важния ми професионален ангажимент. Продуцентът ми Виолета Малинова успя да види нещо повече от това да бъда просто едно момче с рубрика в едно предаване. Амбициите ми естествено са насочени към развиване на кариерата ми в телевизията, но за сега всичко все още е в сферата на мечтите и пожеланията. Аз съм реалист и си давам сметка, че все още не съм достатъчно подготвен, за да застана абсолютно сам на екран със собствено шоу. Разбирам се прекрасно с Камелия и няма причина да искам да правя нещо друго освен „7-мо авеню”.

- Като светски хроникьор имаш поглед над целия хай живот у нас. Изобщо има ли истински звезди в България?
- За да има истински звезди, трябва да има шоу бизнес. Но за съжаление тук никога няма да има истински такъв. И една от основните причини е манталитета и естествено географското положение. Нито един популярен човек в България не прави нищо специално или уникално, с което да може да продаде продукта си - било то песен, филм, себе си, книгата си и т.н. достатъчно добре извън страната. Има и малки изключения, но големият удар не е направен. Друг е въпроса дали популярните хора се вживяват в ролята на звезди? Такива примери има много, но не са достатъчно интересни, за да ги коментирам.

- Имаш ли си любимец от звездите?
- Разбира се... но няма да е честно спрямо другите да кажа, кои са моите любимци.

- Надявам се да посмееш и да ни отговориш честно на въпроса - кой е най-голямата издънка в светските среди у нас?
- Онези, които мислят себе си за истински звезди и присъстват на всички партита, независимо от това дали става дума за набирането на средства за деца сираци или нов лубрикант за анално овлажняване. Ето това наистина не го разбирам. Много от така наречените звезди в България трябва да се научат да се хранят извън местата за партита. Иначе трудно ще могат с лекетата си по реверите да ме убедят, че те са истински звезди.

- А в световен мащаб?
- В света лошите също са много, но те са лоши по един истински начин. Наоми Кембъл пребила прислугата си. Кейт Мос взима наркотици (това е документирано) в компанията на свои приятели, а Парис Хилтън направо си влезе в затвора заради тях. Мога да изброявам до безкрай. Тук лошите „висят” по коктейли, за да ги снимат камерите и фотоапаратите. Тук филма е порно и то от лошите.

- Хората знаят малко за теб, освен това, че обичаш да задаваш провокиращи въпроси на събеседниците си. Какъв е Мон Дьо - Мариян Станков зад камерите?
- Такъв какъвто го виждате и пред тях. В мен няма поза. Обичам нощния живот и забавленията. Ако някога имам избор бих живял като рок звезда...

- Как се разтоварваш?
- Клубове, дискотеки, пътуване... Никакви домашни партита, забранени са...

- Има ли кой да се грижи за теб, ако хванеш страшен грип (не ти го пожелаваме), какъвто върлува в момента?
- Да. Не се безпокойте, напразно е.

- Как минава един твой ден?
- Събуждам се в 7, пия кафе, взимам бърз душ и отивам в телевизията. Преговарям си сценария и влизам на грим, а после и в студиото. Говоря си с Камелия и Люба преди да стартираме, забавляваме се. След предаването продуцентът ни ни събира, обсъждаме как е минало всичко, получавам сценария и реда за другия ден и се прибирам, за да се подготвя. Петък и събота вечер разпускам. `

- Как пиеш кафето си?
- Много късо с мляко и кафява захар и много вода, преди него обаче закусвам - мюсли, пресни плодове, яйца, сирене, зависи какво ми се похапва сутрин...

- Забравихме да те питаме, как е Камелия Воче? Много поздрави да й пратиш от нас.
- Камелия е прекрасна жена. Тя ми е като по-голяма сестра, винаги ще ми даде правилния съвет. Много я обичам и уважавам.

- Може би ще те „изненадаме” с въпрос, но какво да очакваме от теб в близко и далечно бъдеще?
- О, Мон Дьо, само той знае. Нека да има здраве. Амбиция и желание не липсват. Както казах вече, „7-мо авеню” е най-важната ми задача в момента и не искам някой да ми пише двойка.

Източник: zvezdno.bg