Зимата е сезонът, в който често си позволяваме да похапваме повече вкусотии от обикновеното. С обилните вечери обаче идват и нежелани натрупани килограми, затова много от нас предпочитат да преминат през „пролетно почистване“ на тялото си. Именно така е направила и актрисата и модел Мона Гочева от тийн сериала „Революция Z”, която качи снимки, представящи резултата от нов хранителен режим, на който се е подложила, за да се сбогува с излишните килограми в миналото, и през който отново предстои да премине.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Gocheva (@monagocheff)

„Всяка година по същото време с първите топли дни, и премахването на няколко ката дрехи от себе си, осъзнавам, че зимата е оставила и един кат по мен с всичките пици и шоколади , които изядох последните месеци. Не съм привърженик на гладуването, макар че опитах житния режим и не беше моето. Два месеца след него, при мен имаше така наречения йо-йо ефект, и чувството и резултата със сигурност не ме правят щастлива.“, написа в началото на дългата си публикация Мона, която след пробването на този вариант за отслабване е осъзнала, че за различните хора работят специфични режими.

„При мен нещата трябва да се променят генерално. Трябва да си наложа някакви правила и ограничения в началото, а след това постепенно да си изградя навици, които не само ще ми помогнат да изглеждам по-добре, но и да се чувствам по-добре. Снимките са от миналата година, а разликите между двете са точно два месеца. И си признавам, че тогава не тренирах, но пък нон стоп тичах след току що проходилия Никола.“, разкри още тя и продължи поста си с 30-дневно предизвикателство за детокс на тялото, което отправя към самата себе си.

То включва пиенето на минимум 1,5 л вода на ден, 20-минутна тренировка, 5 км ходене, и ограничаването от хляб, сладко и храна след 20:00 ч, както и от използването на телефон 2 часа преди лягане. „Това последното няма да ви помогне да свалите килограми, но със сигурност ще ви помогне да имате един по-хубав и здрав сън , а той е едно от най-важните неща за пълноценен живот!“, каза още актрисата, цитирана от "Монитор".