Моника Белучи се развежда с талантливия си колега Венсан Касел, защото е намерила по-добра партия в лицето на руския олигарх Телман Исмаилов, твърдят чуждестранни медии.

Макар че има 14-годишен брак с френския топ актьор, красавицата е взела сериозното решение да скъса с брачните окови заради милиардера Телман Исмаилов. Руският олигарх преди това е имал афери с Марая Кери и Дженифър Лопес. На Джей Ло даже е платил рекордните 1,4 млн. долара уж само, за да му изпее на ушенце „Happy Birhtday.", пише ''Всеки ден''.

През последните години роденият в Азербайджан Телман Исмаилов влезе в ранглистата на 100-те най-богати хора в Русия. Той построи в руския курортен и олимпийски град Сочи най-големия в страната хотелски комплекс. През 2009 г. бизнесменът изпадна в немилост, тъй като по това време откри в Турция с огромен блясък своя седемзвезден хотел "Mardan Palace". Шарън Стоун и Ричард Гиър пристигнаха за освещаването на проекта, който погълна 1,4 милиарда долара. Тогава Телман се запознава и с Белучи. Красавицата е ВИП гост на откриването на хотела на богаташа в Анталия.

*Моника с Венсан

Малко след това от Москва дойде новината, че притежаваният от Исмаилов огромен Черкизовски пазар в Москва се закрива, тъй като - според изявлението на тогавашния премиер Владимир Путин - на този пазар се пласирала контрабандна стока на стойност два милиарда долара. По-късно Путин формулира посланието си до Исмаилов с думите:

"Щом като има свободни ресурси за инвестиции, няма да е лошо тези средства да бъдат вложени в Русия - например в строеж на хотели в Сочи с оглед на Олимпийските игри през 2014." И олигархът реши да вдигне хотелски комплекс в Русия.

Телман, както подобава на всеки уважаващ себе си бизнесмен, има и футболен отбор - "Бейтар" в Йерусалим. 57-годишният ухажор на италианката е по-възрастен от нея с близо 10 години, пише ''Всеки ден''.