Италианската кино звезда Моника Белучи създаде линия червила за Долче и Габана, съобщават британски медии.

47-годишната Белучи е дългогодишна приятелка на дизайнерското дуо, което показа лоялността и възхищението си към италианската красавица, като създаде линия червила в чест на нацупените й устни, превърнали се в нейна запасена марка.

Линията "Monica Lipstick Collection" отдава чест на "нейния забележителен магнетизъм", съобщи модната къща в комюнике.

Тя ще бъде пусната на пазара за ограничено време.

"С нейните прочути месести устни, безупречен тен и дръзки, изразителни очи тя излъчва ирония, мистерия и чар, които отразяват същността на жената на Долче и Габана", съобщи модната къща в комюнике.

*Моника за линията ''Monica Lipstick Collection''

Белучи, която е известна със своята чувственост и пищни форми, позира и за рекламната кампания на пролетната колекция на италианските дизайнери.

Изборът на Моника за лице на козметичната им линия изглежда естествен, като се има предвид популярността й и образът й на секс символ на Италия.

"Работили сме с Моника много пъти през последните 20 години. Нейната красота е неподвластна на времето", казва Доменико Долче.

"Тя изразява отлично жената на Долче и Габана, тя е очарователна, истинска италианска икона", допълва Стефано Габана.

"Щастлива съм от работата си с Доменико и Стефано за линията гримове на Долче и Габана. Винаги съм обожавала естетиката на Долче и Габана и е много вълнуващо да участвам в творческия процес", сподели Белучи, пише БГНЕС.

*Рекламната кампания на пролетната колекция на Dolce & Gabbana