Скандалната моделка Моника Валериева се е заела да помага на хора, страдащи от панически атаки.

В предаването „Преди обед” по bTV тя разказа собствената си история с това коварно състояние, което се отключило у нея миналата година. По думите на Моника, симптомите са сякаш човек умира.

„Прилив на енергия, сърцебиене, болки в гърдите, висок пулс, виеше ми се свят”, сподели тя. „Мислех, че ще припадна и ще умра”, добави тя.

За пръв подобен пристъп тя е имала миналата година през юни, когато била с приятелка. Нямало видима причина това да се случи, пише БЛИЦ.

След това манекенката започнала да ходи по специалисти и накрая отишла при психотерапевт. Той установил, че има паник атаки. „Аз съм минала през това наистина съм се измъчила. Идеята ми е да помогнем на хората”, каза Моника. Сега тя участва в кампания за популяризиране на проблема и начините за преодоляването му.



„Получих паник атака на място, където имаше огромно задръстване и нямаше къде да обърна. Мъчих се, заливах се с вода, тропах на другите, плаках докато адреналинът не ми отмина и се успокоих”, разказа моделката. „Вече не съм така. Нямам тревожност, нямам атаки”, похвали се тя.

Според нея, заболяването може да се отключи без причина, както е станало с нея. Тя разказа, че преди време преживяла катастрофа и голям стрес, но тогава не изпаднала в паника и се справила спокойно със ситуацията.