Моника Валериева избухна, тя реши да публикува във профила си във Фейсбук, подробен текст, който зачеква всеки проблем на поп – фолк певицата Мария, в който оправдава и обяснява всяка нейна дума, след скорошната сълзлива изповед на певицата в шоуто „Вип Брадър”, пише struma.com.

Явно, Моника, подразнена от най–големия скандал в къщата до сега, когато Мегз, нарече приятелката й „компаньонка”, реши да излее емоциите си и да защити приятелката си, ето какво написа:

„Много хора ми писаха лични съобщения защо не предприемам изказване или защита на моята приятелка Мария. Не бих и го направила, ако не беше епизодът, в който Мегз използва епитета "компаньонка". Мария е един добър приятел и много положителен персонаж. След всичките неща, които е преживяла в живота си и не визирам 2-та и развода, и любовни драми, да съхраниш слънцето в теб, се изисква сила и кураж.

Мария е жена, която наистина се оправя сама в живота и затова има самочувствието на диктатор-но на собствения си живот, както и чувството на правда. Няма изкривена представа за живота, въпреки че го е живяла много по-различно от повечето хора. Тези които казват, че е имала този стандарт на живот благодарение на мъжете до себе си -да така е. Много високия стандарт е бил поддържан от двата и бивши брака. Но личният и стандарт преди тях в никакъв случай не е бил нисък или дори средно ниво.

Тази жена, с този капацитет, ако е искала да е подсигурена, повярвайте ми, знае какво да направи. След двата си брака тя си тръгва с един сак дрехи. Това се казва гордост и достойнство. Което и тя самата цени повече от материалните облаги. Въпреки че е правила жеста към тези мъже да спре кариерата си по тяхна воля.

И тук идва разковничето, че когато един мъж се грижи за теб финансово и то с брак, това не е проституция или компаньонка (жена правеща компания на мъже за пари). Но да приемем, че не беше Мария, а една истинска проститутка влязла в къщата. Кой от всички вътре има правото да каже в национален ефир, в час пик, на живо предаване с ясното съзнание, че не може да се премонтира - ти си изявена, ярка компаньонка.

Аз ще ви отговоря -никой. Аз нямам дете, но имам семейство, приятели, роднини и бъдеще, на което Людмил Иларионов видимо не обърна внимание и прекара следващите 2 години, и най-вероятно още 2, по съдилищата. Което съм сигурна, че ще направи и Мегз. Повярвайте ми, аз ги познавам и двете.

Мария използва думата "психопат", а можеше да каже много думи, които обаче щяха да отговарят на истината. Не го направи. Знаете ли съветът ми към нея какъв беше, преди да влезе в къщата-бъди сдържана, забавлявай се и никога не показвай тази твоя черта и сила, типична на мъжки характер, защото хората харесват жертви. Ще кажат, че си надута заради речника ти и че парадираш с материалните си неща.

Тя ми каза - изобщо не се притеснявам, аз отивам да се забавлявам. Знам какво е вътре, знам как едвам се сдържаш, защото вътре играта на "Звездите" е да махнеш егото си. Много хора не могат - Шеф Петров, Мегз и още, които вярват адски силно, не че са успели в живота, а че са направили нещо супер значимо за нацията. Затова играта няма превъртане. Но го разбираш месеци след излизането си.

Това че Мария има човек до себе си, способен да се грижи за нея 2 пъти по-добре от последният и съпруг и то без брак, не е вина на Мария. Тя не би могла да принуди, изнуди или ограби някой насила. Сега ще ви задам един въпрос, от който всеки ще си извади извод или ще даде отговора си( но без да надценявате Мегз, защото тя не е мозъкът и тези неща са добре премисляни преди да се случат). Ето ви една тайна от кухнята. Фризьорът на Мегз беше в Нови Хан в деня на нейната драма с перуката и на нейната скалъпена история (затова и влезе с перуката си, продажбите на тази перука я попитайте колко са били?) И още един.

Видяхте настроението на Мария и тона, с който предложи 3 хиляди лева. Видяхте как се обърна и каза на бизнесдамите и бизнесмените те какво ще извадят. Сега си задайте въпроса - след като двете бяха не приятелки, но близки познати, какво се е случило, че Мария да бъде така провокирана, така изнервена (защото аз я познавам) защо се засили така, защо постоянно повтаряше-,, лекия жанр", защо взе това решение, замислите се кое ние не сме видяли преди,, офертата"?