Моделката, която има навика да се обръща към феновете си с "шибайте се", пусна преди часове нещо като отворено писмо до тях и медиите.

В текста тя се оправда, че не била в Париж с клиент, а с мъжа си. Предполага се, че това е гаджето й защото няма данни Валериева да се е омъжила. Възниква въпросът обаче този тайнствен мъж срамува ли се от Моника, защото няма нито една снимка с него.

Припомняме, че моделката и нейна приятелка се намират в Париж в мега скъпия хотел Риц. Както HotArena писа, за Валериева е важно да демонстрира стил и лукс, защото по този показва, че все още е търсена от клиенти с възможности.

Моника пусна фото, на което позира по широка тениска, вероятно мъжка, и оскъдно бельо. Разбира се, фотосът веднага стана хит сред загорелите мъжаги, които я обсипаха с комплименти и неприлични предложения.

В писмото си във Фейсбук, Валериева обръща внимание, че било подсъдно да се използва думата клиент. Всъщност в думата клиент няма нищо обидно. Много странно, защо Моника свързва точно тази дума с нещо незаконно... HotArena не може да отговаря за въображението на моделката. Ето и пълния текст на писмото без редакторска намеса:

„Хотарена,трябва да сте много щастливи,че ви обръщам внимание. Било то и за минута. Съветвам под-сайчетата да не преписват от Хотарена, че вече един споменал думата- ,,клиент'' е подсъдим! Ако се чудите защо ви обръщам внимание, бих искала да ви помогна и да ви го изясня. Знам че много хора които без да ме познават и вече не ме харесват,или ме мразят. Когато пишете такива статии вие ги провокирате да бъдат спокойни, щастливи, защото българина обича когато гледа чуждия живот да си казва: ,,Абе тая е за пари,тая няма как да живее така, абе тая е Еди каква си"!!! Впоследствие когато се разбере,че този стандарт е предоставен на мен от бъдещия ми мъж,тогава тези хора са още по-озлобени, че не съм ,,работничка", как може ,,тая"да я обичат и т.н! Затова насочете вниманието си към момичета, които се снимат все сами от хотелите, защото ако забележите от снимките ми отношението към мен е отношение от мъж към жена, която той обича!“.