Моника Валериева не се задоволявала със славата си на плеймейтка.

От 2 години насам брюнетката драпа със зъби и нокти да се качи на фолк сцената, нареждайки се до своите приятелки от чалгата - Андреа и Анелия.

Засега момата от Дупница има един-единствен реализиран проект - с неприятния гей Джордан, но и малкото й творчество успява да й носи участия и приходи, а хонорарът й е закован на 500 лева, съобщава „Всеки ден".

25-годишната Моника не крие, че открай време си мечтае да се превърне в чалга звезда и да пусне кожения микрофон, за да хване истинския. Самата тя коментирала в приятелски кръг, че има всички качества да е в ефира на „Планета", най-вече заради сексапилната си визия. И без това браншът не се слави с гласови представителки, така че липсата й на певчески умения не е проблем, при все че една от най-добрите й приятелки - Андреа, е известна с фалшивите си напъни.



Още преди година Моника се пробвала официално да влезе в листата на изпълнители на „Пайнер". Благодарение на близките си отношения с Анелия тя си уредила среща с Митко Пайнера. При прослушването обаче парашутът на брюнетката не се отворил, тъй като присъствал и вокален педагог.

Не е тайна, че от няколко години насам в димитровградския чалга гигант влизат единствено можещи певци и фирмата тотално преобърна политиката си, изключвайки лековатите парчета и клишетата на жанра от зората на 90-те. „Ама ти грам не можеш да пееш бе, момиче! Направо си неспасяема", чистосърдечно казал босът на „Пайнер" Митко Димитров.
Като удавник за сламка Валериева се хвана за нежния чалга певец Джордан. Бившата любовница на Валери Божинов и ромският изпълнител записаха дуетно парче, което обаче остана в полезрението на специализираните класации.

Въпреки всичко заради популярността покрай участието си във „ВИП Брадър" Моника започна да получава предложения за участия из фолк клубове. След изгонването й от Къщата Валериева и Джордан вече реализираха няколко ангажимента. Съвместните им участия протичат заедно на сцената. Докато Джордан пее, Моника танцува около него или припява.

Валериева тепърва ще се съсредоточава в самостоятелната си кариерата и участието й във „ВИП Брадър" било първата стъпка към истинското популяризиране на името й. Тя смята да запише няколко самостоятелни песни. „Има всички качества да стане чалга певица. Това, че не може да пее, не е проблем, цялата е отремонтирана и стои добре пред камерата", коментират в хайлайфа.