Най-популярната и обичана оперна певица в света - Монсерат Кабайе ще развълнува отново своите почитатели на 10 октомври 2016 г. в зала 1 на НДК.

Както и при предишното си посещение у нас, дивата избра да пее под съпровода на Симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Наричаната от сънародниците си "Гласа на Испания" и смятана за наследница на Мария Калас, Кабайе за трети път ще пее пред българска публика след 2000 г. и 2013 г. Блестящата изпълнителка на белканто, която е изиграла повече от 130 оперни роли, посветила целия си живот на музиката и операта, идва по покана на Музикално -продуцентска компания " Жокер медиа". В концерта ще вземе участие и дъщеря й Монсерат Марти, както и тенорът Джорди Галан. Симфониците на БНР ще свирят под диригентската палка на Рикардо Естрада.

Световноизвестната оперна певица Монсерат Кабайе е родена на 12 април 1933 г. в Барселона с цяло име: Мария де Монсерат Вивиана Консепсион Кабайе и Фолк. Започва да изучава оперно пеене в родния си град. През 1954 г. получава първата си награда - златен медал, а 2 години по-късно е ангажирана от операта в Базел. За кратко време тя прави впечатляващ репертоар с роли в "Тоска", "Аида", "Арабела" и "Саломе".

Звездният й миг настъпва на 20 април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия на сцената на „Карнеги Хол“, Ню Йорк. Веднага я канят от Метрополитен опера, където пее във "Фауст" на Гуно. Световната й слава нараства и след изпълнението на хита "Барселона" с Фреди Меркюри на олимпийските игри през 1992 г. в испанската столица.

Харизматичната силата и топлината на нейната личност, която пленява публиката по целия свят, превърна маестрата в световен музикален феномен. "Не мога да си представя да спра да пея и да раздавам радост на своите почитатели", споделя оперната прима.
Ценителите на операта и меломаните, имат възможността да видят на живо голямата оперна певица на 10 октомври 2016 г. от 20.00 часа в зала 1 на НДК.

Билетите вече са в продажба в мрежата на EVENTIM.BG, в ценови диапазон от 60 лв. - 180 лв.