Ценителите на балетното изкуство и у нас ще имат невероятния шанс да се докоснат до нея и да се потопят до магията на един от най-красивите руски балети.

Именно "Лешникотрошачката" се превръща в най-желаната класическа творба, доставяща наслада за сетивата на любители на балетната класика от различни краища по света.

Великолепна постановка на знаменитото произведение ще бъде излъчена в кино Cine Grand в Park Center Sofia на 18 декември 2016 г.

За киното

Cine Grand е с уникален дизайн. Посетителитещеостанатвпечатлениотобстановката и от залата.

Седалкитепредлагатудивителенкомфорт и удобство, а подвижнитеоблегалкидопринасятощеповечезаприказнотопреживяване, което салоните наCine Grand предлагат.

Киното смело може да се похвали и с уникалните си звук и картина, благодарение на най-добрите системи за озвучаване и дигитална прожекция.

За балета

Датата на спектакъла не е избрана случайно. Преди 120 г., на 18 декември 1892 г., на сцената на Мариински театър за първи път публиката в Санкт Петербург вижда прекрасния спектакъл с музиката на великия Чайковски. Любопитен факт е и че "Лешникотрошачката" напуска пределите на Русия едва в първата половина на ХХ век, като се играе през 30-те в Англия, а през 40-те - в САЩ. Нюйоркската публика се влюбва в тази музика през 50-те, и оттогава всяка Коледа може да я чуете в най-различни концерти, празненства, любителски и професионални представления.



Всеки кинобилет в Cine Grand Ви предоставя 3 часа безплатен паркинг престой от часа на влизането в Park Center Sofia. Билетите за прожекцията на грандиозната балетна постановка вече са в продажба.