Музикално-образователната платформа FORTISSIMO продължава да работи в посока опознаването на класическата музика от малки и големи слушатели.

В рамките на новата си серия концерти за възрастни - FORTISSIMO АКАДЕМИЯ, с помощта на музиканти, певци, актьори и мултимедия, слушателите имат възможност да се потопят в контекста и историята на най-хубавите музикални произведения, създавани някога и да се доближат до преживяванията на великите композитори, които са ги сътворили.



Академията на FORTISSIMO вече представи Вивалди и Монтеверди по непoвторим начин, а финалният концерт за сезона - “Моцарт в Прага", на 29 май от 19:00 часа в зала България, ще ни потопи в света на Моцарт. Много се знае за великия композитор, но този концерт ще разкаже за него по необичаен начин. "Детето-чудо" остава на заден план, за да отстъпи място на по-зрялата гледна точка към изкуството на Моцарт и по специално периодът му в Прага. На сцената ще чуем арии из оперите “Сватбата на Фигаро” и “Дон Жуан” в изпълнение на солистите Ралица Ралинова (сопран), Валери Турманов (баритон), Пламен Кумпиков (бас).

Също така ще чуем и музикантите от Софийска филхармония, които под диригентството на Максим Ешкенази ще изпълнят “Пражката” симфония на Моцарт – Симфония N38, а актьорите Владо Пенев и Ана Пападопулу ще преведат зрителите през един от най-щастливите и успешни моменти от живота на Моцарт, а именно - посещенията му в чешката столица Прага. Какво е привличало толкова силно композитора и го е карало да се връща в Прага? Отговорът на този въпрос и още много интересни факти ще може да научите от новия проект Фортисимо Академия – “Моцарт в Прага” на 29 май, от 19:00 часа в Зала “България”.



Фортисимо Академия е част от образователната програма Фортисимо Фамилия, основана от Максим Ешкенази, реализирана от Софийска Филхармония с подкрепата на фондация "Америка за България".

Моцарт в Прага - 29. 05 - 19:00 часа Зала България
Билети на касата на зала „България”; 1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа