След като Gucci пусна маратонки, които са пожълтели и изглеждат захабени от носене, друга марка реши да експериментира като създаде подобни. Те са дело на френската модна къща Maison Margiela, струват 1 755 долара и вече са по магазините.

Маратонките са от телешка кожа, като са декорирани с черен, бял и розов цвят. Най-интересното е, че те сякаш са толкова скъсани, че са залепени с дебела сива лепенка. Изненадите обаче не свършват дотук. Върху нея има секундно лепило, сякаш някой се е опитал да си ги поправи сам в домашни условия.



Освен че изглеждат залепени нескопосано, обувките са със скъсани и навързани връзки, а бялата им подметка сивее на някои места, за да създаде представата, че са прекалено „експлоатирани“ по мръсните улици.

Въпросният артикул е пуснат в продажба в няколко електронни сайта. От описанието му става ясно, че лепилото, с което буквално са накапани маратонките, се смята за розова дъвка.

„По-добре да си нося старите кецове“, „Отвратителни са! Кой ще носи подобно нещо?“, коментират потребители на Instagram.

Бихте ли си купили такива маратонки?

Източник: Тялото