Специализираният наказателен съд остави зад решетките съпругът на Ирена Милянкова Росен Чолов-Чолата по второ обвинение за трафик на проститутки, пише Blife.bg.

На 3 ноември 2014 г. Чолов е задържан заедно с Полина Иванова, като на двамата Специализираната прокуратура повдига обвинения за трайно сговаряне за трафик на проститутки.

На двамата е наложено прокурорско задържане до 72 часа, а СП е поискала от СНС да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, съобщиха от спецпрокуратурата.



Специализираният наказателен съд наложи „задържане под стража" единствено на Чолов. За Полина Иванова съдът определи „домашен арест".

Това е второ обвинение срещу Росен Чолов за трафик на хора.

На 27 ноември 2012 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинение на него и на още двама за участие в организирана престъпна група, създадена с цел набиране и склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация.

През август 2013 г. Чолов обаче бе пуснат от ареста по първото обвинение срещу него, защото повечето от свидетелките срещу него оттеглили показанията си.