Бившата тв водеща и манекенка Петя Велкова е в развод със съпруга си, бизнесмена Васил Главчев, за когото се омъжи преди по-малко от две години.

Според официалната версия, която самата тя лансира за пред роднини и приятели, е несходство в характерите, но неофициалната гласи, че разделението на семейството било фиктивно и просто премерен ход, за да излезе съпругата ''суха'' от измамни схеми на своята половинка.

Петя Велкова, пред чието име допреди да се омъжи се мъдреше титлата ''топ модел'', прие да се бракува с Главчев след няколко предложения. Усилията на гологлавия бизнесмен се увенчаха чак след третия годежен пръстен.

Вдигнаха си лъскава сватба, издържана в холивудски стил, на морската ивица във Варна пред около стотина души.

Тогава бившата любовница на Христо Сираков - Стоте манекени призна, че не искала да сключва църковен брак, но заради изключителната набожност на жениха, приела да се посвети и тя в християнския ритуал.



Мъжът на Велкова, по прякор Васко Пирамидата, обаче е малко вероятно да е сред любимците на своя небесен патрон. По отработена схема Главчев ужилил с несметни левове лековерни бизнесмени с обещания за бързо и неколкократно възвръщане на инвестицията.

Всичките измамени били прилъгани да влязат като ортаци на Главчев в покупката и препродажбата на часовници от Европа, най-вероятно от Италия.

От пирамидата на Пирамидата пострадал и известен варненски бизнесмен. Същият предоставил огромна сума на Главчев с уговорката, че в най-кратък срок двете страни ще легализират официално отношенията помежду си. Акционерът му не поискал документ за инвестицията, тъй като въобще не ми минало през акъла, че съпругът на Велкова ще се осмели да завлече една от най-известните фигури в морската столица.



Други от ощетените бизнесмени пък подозирали, че в схемата била и самата Петя Велкова. Госпожата, която допреди години работеше в ''Канал 3'' срещу скромна заплата, демонстрирала висок стандарт на живот, пише Уикенд. ''Вероятно това е благодарение на парите, които мъжът е смъкнал от излъганите хора. Кара нов джип - било ''Порше Кайен''. Мълви се, че доста хора са пропищяли и разводът е само за да се измъкне тя невредима, ако нещата се усложнят и се стигне до полиция и съдилища'', говори се из ъндърграунд средите.

Васил Главчев - Пирамидата наскоро имал и проблеми с гръцките власти. Арестували го за източване на кредитни карти. Говори се, че за гаранцията му били платени няколко хиляди евро.