Мъжът на Петя Дикова Илиян Любомиров скъса с имиджа на секссимвол, с който се ползваше преди година-две, когато беше част от панела на "На кафе" по Нова телевизия. Запуснат, с шкембе и двойна гуша, той се завърна на старото си работно място, но този път като гост на Гала. "Визията му вече е на чичко. Явно семейният живот го е смазал", констатираха зрители на обедното предаване.

"Аз не познавам друга такава жена, която би се съгласила на две поредни майчинства. Абсолютна машина е Пипи", заяви половинката й Илиян Любомиров. Писателят не се чувства виновен, че е откъснал от телевизията любимата си, даже това й помогнало да напише книга и да създаде няколко филма. "Все пак децата са най-хубавото нещо, което ни се е случвало", заключава той в "На кафе". 

Любомиров призна още, че е егоцентричен и именно поради тази причина държал първородното им дете да носи името на бащата на Петя Дикова - Сашо Диков. "Тя от своя страна пък настоя втория ни син да се казва като мен", обясни той и допълни: "За мен преоритет е да прекарвам качествено време с момчетата си". "Сашето е като тазманийския дявол, докато Илиянчето е по лежерен, спокойно бебе е. Когато спят си приличат много. Ще ми се да вярвам, че малкия прилича повече на мен, защото баткото и Пипи са като матриошки, страшно много си приличат", сподели още Любомиров, който продължава да работи в рекламна агенция, а от време на време се отдава на писателската си дейност. "Пиша обикновено сутрин между 4 и 5.30, когато е най-спокойно", заключи любимият на Пипи.