Култова личност в българския хип-хоп безспорно е лошото момче от варненския квартал "Аспарухово" -  100 Kила. Няма как да сбъркате дрезгавия глас на изпълнителя, чийто прякор, както той самият уверява, няма нищо общо с килограмите му.

Явор Янакиев, по-популярен като 100 Кила започва да се занимава с хип-хоп,  докато сцената още се делеше на Sniper Records и R&B Records. Килата стартира кариерата си  в лейбъла на Шамара - R&B Records, откъдето изгряват още Конса, Кобака, Бенджамини, а по-късно и Ванко 1.

Едни от най-популярните парчета, в които Килата взима участие по онова време са „Ритъм басов” с Шамара и Конса и „Куките ме дебнат” с Шамара, Иво Малкия и Troi.

Парчето, което 100 Кила направи с Конса „Във клуба” пък се превърна в истински хит в дискотеките.

След като напуска лейбъла и започва самостоятелната си кариера, Килата прави добре познатите парчета "Коз бирa", "Свивам, свивам" и "O-Ye". Килата участва в редица култови  парчета заедно с Лора Караджова, Криско, Young BB Young и Ъпсурт.

"Минало Време”  се казва песента, която Килата прави с младия тогава рапър Криско. Песента се сдобива и с видеоклип, в които около двете лоши момчета не липсват и секси момичета. Друга култова песен, резултат от съвместната работа между Криско и 100 Кила е „Млади булки”.

Килата взима участие и в "О колко си прос” - парчето с Young BB Young, във видеото към което варненският рапър влиза в ролята на дюнерждия. "Баварец вадя от гараж" е друга  тяхна съвместна песен, която набира популярност. Заедно с Ъпсурт, Килата прави  „Кради, кради” – песента, която се сдоби с провокативно и скандално видео в средата на 2011 година.

Освен като рапър, Килата се изявява  и като DJ и редовно може да бъде забелязан да вдига градуса на настроението в българските дискотеки.