Любомир Киров, по-популярен като Любо, е един от най-успешните поп изпълнители у нас. Първите си стъпки в света на  музиката той прави с пианото, което родителите му подаряват за един от рождените му дни.

След това продължава с барабани. Нещо, което малцина знаят е, че друга голяма негова страст е рисуването. Междувременно той става част от популярната клубна формация Mr. White. С тях той реализира сингъла “Нещо смешно” и участва в поредица национални турнета. Добър и в писането на поетични текстове, той сътворява лирики за песните на други известни български изпънители като Мария Илиева, Ирина Флорин, Тони, групите Сафо, Каффе, Ahead и 032. Любо участва като гост-вокалист в проекта на Дони “Естрада”, Супергрупата на БГ Радио за 2001 г. с песента “Ако някога”. Той записва и дуетно парче със Сантра - “Без теб”.Най-голяма известност Любо придобива, когато става фронтмен на група “Те“. Сред най-големите хитове на бандата от този период са: “Има ли Цветя“, “All Right“ с Мария Илиева, “Ще те намеря“ и “Различен“. 

През пролетта на 2007 г. Любо напуска групата и стартира соловата си кариера.

Първият самостоятелен сингъл на изпълнителя се нарича “Отново вярвам”. Песента печели “Наградата на журналистите” на престижния конкурс на БНР “Златна пролет”. През 2010 г. излиза и първият солов албум на Любо - “Любо 2010“, в който са включени много от хитовете, които създава след напускането на “Те“, сред които: “Говори ми на ти“, “Аз и ти“ – с Хората от Гетото “На края на света“, "Забранена любов“, „Tonight“ с италианската певица Алесия Д’Андреа.

Три от песните от албума на Любо “Говори ми на ти“, “Отново вярвам” и “Тonight“ са включени в  престижната класация на МТV- Europe’s World Chart Express.През 2011г. излиза и видеоклипът към съвместното парче на Любо с Графа и Орлин –“Заедно“. Музиката на песента е дело на Графа, а текстът той пише заедно с Любо.