Дъщеря на легендарните Силвия и Милчо Кацарови, Теди успява да се измъкне от сянката на родителите си и да засияе със свой собствен блясък. Още на 16 години тя печели първо място на прословутия музикален конкурс „Хит минус едно“. 

Самостоятелната  кариера на поп певица се развива с бързи темпове след издаването на няколко успешни сингли и първият й хитов албум – „Кадифе“, с който тя се затвърждава като един от обещаващите млади изпълнители на родната музикална сцена. Теди изчезна за известно време от родната сцена, след като се омъжи за финландец и отиде да живее в неговата родина през 2001г. Там обаче тя не спря да се занимава с музика, напротив – още същата година започва съвместната си работа с известен финландски изпълнител и композитор.

През 2005 година песента "Безрезервна любов" взима участие в Евровизия Финландия, като се класира с изключително много гласове на второ място. Теди я изпълнява заедно с американския рапър MC Chriss.

2007 също е доста успешна за младата изпълнителка.

Тогава тя записва изключително успешения сингъл “Streetlife”.До 2009 година певицата участва в редица изяви, сред които:

- Евровизия България заедно с немския композитор Петер Горски, където финишира на 5 място.

- Заминава за Виетнам по покана на телевизионния формат Music Idol, като в рамките на 2 месеца обучава виетнамските млади таланти на пеене и сценично поведение на територията на град Сайгон

- През 2009 Теди печели като композитор Голямата награда и първо място на конкурса за Българска песен "Бургас и морето" в изпълнение на Васил Найденов и Силвия Кацарова и др.

2010 година също е успешна за Теди. Тогава тя композира парче за Богдана Петрова, победителката в популярния телевизионен формат „България търси талант“.