МВР потвърди, че лицето К.Т. е било задържано в района на Централна гара и отведено в столичното Второ РПУ, защото у него е бил намерен кокаин в ''малко количество''.

Пояснението обаче е, че... случката е с едногодишна давност – от 7 септември 2011 година.

Според гръмналата днес новина рап певецът Кристиан Талев, по-известен с прякора си Криско, е бил задържан с кокаин и прекарал нощта във Второ РПУ. Медии оповестиха, че униформените претарашили изпълнителя и намерили у него белия прах. Ченгетата се били усъмнили в него, след като разменил няколко думи със познайник на полицията, свързан с наркотици. Така Криско прекарал безсънна нощ в компанията на проститутки и клошари.

Оказва се, че историята е възможно да е вярна, макар и със задна дата, стига лицето с инициали К. Т. да е именно Кристиян Талев, пише blitz.bg.

Същевременно Криско се обърна към медиите с отворено писмо, чийто пълен текст публикуваме без редакторска намеса:

“Обръщам се към всички медии, защото в последно време се появиха какви ли не измислени истории по мой адрес. Последната, която наистина ме изуми е от най-пошлия вестник "Всеки ден", със заглавие: "Арестуваха Криско с кокаин". Уважаеми драскачи, чудя се как може главата ви да роди такива глупости. През последните месеци изобщо не съм се задържал в София. Всеки ден имам участия и нямам време да обикалям около Централна гара. Наркотици не употребявам. През последните месеци, същия този вестник роди какви ли не измишльотини, че съм спал с болна от СПИН и куп други глупости. Очаквам скоро да прочета, че съм умрял.

Не смятам, че трябва да обръщаме внимание на жълтурките, но пиша това писмо именно заради всички останали журналисти, които уважават работата си и труда на хората. От сутринта телефона ми прегрява с въпроси, вярно ли е? НЕ! Това е моя отговор. Много е лесно, да си измислиш някаква статия, за да вземеш 30 лева, но правите ли си сметка, че подронвате авторитета на изпълнителите, творците и всички които си позволявате да оплювате? Свързал съм се с адвокат и ще следва съдебно дело, защото наистина вече лъжите прекалиха.''