В продължение на три месеца десет от любимите звезди на България минаваха границите на собствените си възможности.

Седмица след седмица те подготвяха номера, подлагащи на изпитание тяхната сила, ловкост, упоритост, грация и воля. Всеки един от тях не само, че каза „И аз го мога”, но го и доказа. В сряда само един ще се закичи с титлата победител в първото издание на „И аз го мога” и ще подкара чисто нов автомобил Huyndai i20.

„На финал, като на финал!”- беше категорично журито, след като участниците за последен път избраха новите си номера.

Според тримата съдии всеки си избра правилното предизвикателство, а в комбинация с уменията, които натрупаха до момента, финалът на шоуто ще се превърне в истински спектакъл.



Поли Генова и Ники Георгиев ще се потопят в магията на „Като две капки вода” и ще трябва да изградят образите на Лили Иванова и Майкъл Джексън. Поли беше много притеснена от задачата си, за разлика от Ники, който по-скоро се зарадва.

В красивия номер въздушна акробатика на финала ще видим Яна Маринова и Жана Брейчева.



Двете се шегуват, че започнаха това предаване като тандем и ще го завършат като такъв. Елена Петрова също ще изпита себе си на 5 метра височина, а въздушният обръч е нейното първо и последно предизвикателство за сезона.

Симона Пейчева и Петко Димитров ще се качат на двуметрови кокили. Симона е доволна, защото вече може да се похвали, че има пълен набор от предизвикателства, а Петко признава, че е малко притеснен, но в последните три месеца е привикнал с това чувство.



Камен Воденичаров и Иван Звездев ще танцуват украинска полка. „Това е по-скоро акробатика, отколкото танц и се изисква огромна физическа издръжливост, но вече няма какво да ни уплаши”- признават с усмивка двамата.

Елен Колева и Алфредо Торес също започнаха предаването като съперници в българските народни танци и ще го завършат, пренасяйки ни в далечна Аржентина. Те ще бъдат огнени гаучоси и ще трябва да пресъздадат магията на това изкуство по възможно най-добрия начин.

На големия финал на „И аз го мога” участниците ще бъдат изненадани с нови правила. Добрата новина за тях е, че всеки има равни шансове да се закичи с титлата „победител” независимо от генералното класиране.