Първият важен урок, който ще трябва да научи Кейт Мидълтън като съпруга на втория поред за трона, ще бъде по дворцов етикет. Правилата, които херцогинята на Кеймбридж ще трябва да спазва оттук нататък, са доста прости.

Ако Кралицата влезе в стаята, Кейт трябва да й се поклони. Ако пък влезе Камила и принц Чарлз е с нея, съпругата на Уилям трябва да се поклони и на нея, пише bliasak.bg.

Но ако принц Чарлз го няма, но пък Уилям е с нея, то тогава Кейт е по-важна от Камила и на теория съпругата на престолонаследника трябва да се поклони пред Мидълтън.

Това е така, защото принц Уилям и по-височайш от Камила и това автоматично прави и Катрин също толкова значима, когато са заедно.

Ако пък нито принц Уилям, нито баща му са в стаята, Кейт трябва да се поклони на Камила, защото втората е по-старша.

В случай, че влезе принцеса Анна (дъщеря на Кралицата), Кейт става по-маловажна, но това не важи когато е заедно с принц Уилям, тъй като той е втори наследник на трона.



Що се отнася пък до принцесите Беатрис и Южени (внучки на Кралицата), те също са по-важни от Кейт, но само когато Уилям не е с нея.

За щастие красивата брюнетка ще има достатъчно време, за да изучи в детайли дворцовия етикет и всички „закостенели традиции“, свързани с него.

Приближените на младоженците обаче смятат, че когато Уилям и Кейт станат крал и кралица, те ще променят тези архаични обичаи и ще ги освежат.

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Вижте видео:

Снимки: Getty Images/ Guliver