На 20 декември 2016 г. зала 1 на НДК ще посрещне зрителите на премиерното представление на музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“.

Продуцентът OXYMORON FACTORY и екипът на музикалния спектакъл имат удоволствието за първи път да представят подробности за сценичния проект.

Спектакълът ще изправи своята публика пред тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи. Зрителите ще имат привилегията да чуят за първи път в изпълнение на симфоничен оркестър някои от емблематичните песни на Емил Димитров.

В сценичният образ на Емил Димитров ще видим актьора Даниел Цочев, който изпълнява на живо, заедно със Оркестър Симфониета София и бенд формация, включените в спектакъла песни, сред които са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“ и др.
Партнира му актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща на българска сцена специално за тази роля.
Автор на идеята и сценичната история е Нели Бенова от продуцентския екип на OXYMORON FACTORY. Сценичната постановка на спектакъла е дело на Снежина Петрова. Сценография и костюми – Свила Величкова. Христо Павлов е диригент на музикалния състав – Оркестър Симфониета София и бенд.

Новини за премиерата ще бъдат публикувани на официалната Фейсбук страница на представлението: На Нея с обич. Емил Димитров.

ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ПОСЛЕДНАТА МЕЧТА НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ

Преплетен с незабравимите песни на Емил Димитров, спектакълът движи нишката на една пленителна история за последното желание на големия артист.

Последната мечта! Какво неизречено желание таи творецът, получил признанието на българската и световната сцени? За какво копнее певецът, чието творчество завладя сърцата на милиони почитатели?

Отговор на трудните въпроси търси сценичният образ на Емил Димитров. „Всяка мечта заслужава живот…“ – му казва ТЯ, вторият герой в спектакъла, и предлага на Емил да му помогне да сбъдне мечтата си, поставяйки условия за това.

Така започва тяхното пътуване към Нея, в което виждаме емблематични епизоди от живота на Емил Димитров, изпълнен със „смях и болка, радости и тъга, изпитания и победи“. Живот, в който всичко е музика.