Още две книжки за пчеличката Мая са вече на пазара.

В „Подвеждаща премяна“ Мая и Уили стават свидетели на истинско чудо: виждат как пашкулът се превръща в пеперуда! После се запознават с Момо, гъсеница с невиждан апетит, и стават добри приятели. На следващата сутрин Мая отваря очички и вижда цял рояк пчелички, съпроводени от госпожица Касандра. Оказва се, че кошерът е в опасност!

В „Спяща пчелекрасота“ работливите пчелички се готвят за голямата жътва, а Мая много иска да участва в нея. За целта са нужни специални умения и двамата с Уили трябва да натрупат опит. Ден преди жътвата намират красива цветна леха и събират всичкия прашец. Госпожица Касандра е много доволна и обещава да им възложи работа на зазоряване. Но на другата сутрин целият кошер спи непробудно!



Новата анимационна поредица за познатата на всички деца пчеличка е дело на Студио 100, една от най-мощните независими ентъртейнмънт компании в света. Сериите са на световния пазар от 2012 г. и включват 78 епизода, които са продадени в аванс на 150 държави. В България телевизионните филмчета се излъчват по Super 7. Игралният 3D филм беше представен в над 100 страни, включително в българските киносалони. Първите четири книжки за пчеличката Мая забръмчаха в книжарниците в навечерието на 15 септември тази година.