Младата певица вече е сменила 3 университета, но излязло, че в България й е тясно.

Средното си образование завършва в музикалното училище „Любомир Пипков“.

Там е изучила тънкостите на кларинета. После я приели в Софийски университет. Специалността Тематична педагогика уморила Поли от скука и тя се отписала, научиха от kliuki.bg

По-голямата част от живота на Генова е преминала в телевизията, затова следващата й цел била да се върне там. По този повод набързо успяла да влезе в НАТФИЗ, при това в една от най-желаните специалности – Режисура.

В реномираната академия изпълнителката на „На инат“ нямала свободно време за странични занимания. Режисирането й било интересно, но да стои по цял ден на лекции й втръснало.

Така за трети път Поли се преориентирала към друго учебно заведение. Последно се е записала да учи отново Режисура, но този път в НБУ.

Изглежда и там не са удовлетворили изискванията й, та затова през лятото Поли взела изпит по английски език в съседна Гърция. Не е ясно защо е отишла чак там, но може би, певицата, известна с необуздания си ентусазъм е миксирала почивката си с препитването по езика на Шекспир.

Появиха се информации, че е приета в 5 университета в Англия. За нещастие, тъкмо от тази година, семестриалните такси във Великобритания скочиха двойно и тройно.

Генова се надява на хонорара си в „Х Фактор“, с който ще се пробва най-сетне да завърши някоя специалност докрай.