Този брой на предаването е посветен на празника Тодоровден, който отбелязваме на 19 март. Специалната среща е с фолклорната певица Поли Паскова, която представя на зрителите на “Бащино огнище” песните от своята фолклорна програма “Празници красиви”.

“Знаете, че през миналото лято усърдно работих по заснемане на песните от албума “Една самотница”, разказва певицата. “Част от видеоверсиите, под заглавие “Аз съм Българийо твоя дъщеря” вече представих на зрителите на “Бащино огнище”. Сега предстои да видите и останалите пет песни - “Празници красиви”, “Всичко си за мене ти”, “Фати се, Бое”, “Воювай за мен” и “Който си люби две моми”.

Освен в България, част от клиповете са заснети в съседна Румъния. Зрителите ще видят впечатляващи кътчета на румънските Карпати, както и забележителния храм в гр. Поаре, където се съхраняват мощите на Света Филотея Търновска. Ще затаят дъх пред величието на българската природа в общините Челопеч и Ковачевци.



“Празници красиви” е заглавието на моята фолклорна програма и това съвсем не е случайно. Ние трябва да осъзнаем колко са важни нашите празници и традиции за оцеляването ни като българи. За запазване на нашата идентичност. И нека не ги забравяме”, споделя Поли Паскова.

В песента “Празници красиви” са включени участници от фолклорния събор в местността “Корминеш” край Челопеч, а също така и кадри от концерта-спектакъл на Поли Паскова в зала “Арена Армеец”, където хиляди почитатели на певица развяват родния трибагреник и извиват кръшни български хора.

Източник и сн.: Planeta.tv