Габриела Мориджи, Силке Хартщанг и Марцио Джоси са водещите солисти в суперпродукцията “Набуко”, която ще се състои на 29 ноември в София.

Декорите на сцената в Зала 1 на НДК ще ни пренесат пет века преди Христа и ще накарат зрителите да съпреживеят страстната любов и изпепеляващата ревност в триъгълника на главните действащи лица Фенена-Измаел-Абигайл, преплетени с борбата за власт, от която зависи съдбата на целия еврейски народ.

“Набуко” е операта на Верди, в която композиторът се изявява като гениален театрал, който със силата на музиката развива оперния сюжет и преплита темите за борбата за свобода, любовта, агресията и възтържествуването на справедливостта.

Диригентът на постановката Найден Тодоров стои зад избора на солистите в главните роли. Габриела Мориджи ще е Абигайл - голямата дъщеря на владетеля Набуко. Със своята вродена артистичност и убедително вокално изпълнение италианското сопрано ще пресъздаде емоциите, които бушуват в Абигайл – ревност, страст, желание за отмъщение и власт. Нежното мецосопрано Силке Хартщанг ще е чувствителната и благородна Фенена, малката дъщеря на царя. Доказалият таланта си пред българската публика баритон Марцио Джоси ще е Набуко, който трябва да направи своя избор между властта и живота на малката си дъщеря или да намери решение, което да донесе мир и свобода на два народа.

В “Набуко” Верди разкрива своята страстна личност, уникалния си авторски почерк и гениален талант да създава шедьоври. Хорът на евреите “Va’ Pensiero” е композиция с грандиозна разтърсваща мощ и една от най-популярните мелодии в света.

Билетите за “Набуко” вече са в продажба в мрежите на Ивентим и Тикетпортал, а цените са от 20 до 80 лева.