В новия брой на “Бащино огнище” Надя и Атанас Стоев споделят подробности за новите творчески проекти на оркестър “Канарите”. Всяка година през месец март Атанас Стоев е готов с нови композиции и Канарите влизат в студио.

“В оркестъра имаме и ново попълнение. Това е Николина Атанасова. Девойката е студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Има прекрасен глас и е невероятен интерпретатор на песните на Недялка Керанова. Аз съм възхитен от нейното пеене и от нейните способности като млад изпълнител”, разказва Атанас Стоев.



За оркестър “Канарите” и трите солистки – Надя Стоева, Стежана Атанасова и новото попълнение Николина Атанасова, Атанас Стоев е подговил много интересни, хороводни песни, които зрителите ще имат възможност да видят и чуят през пролетта.

“За нас, изпълнителите винаги е било чест да се срещаме с наши приятели и почитатели, както в България, така и по света. Още в началото на годината имаме две много интересни покани. Първата е да гостуваме на 19 март в Лондон. След това на 1 април заминаваме за Израел. Преди няколко години бяхме канени там от нашите, българските евреи. Те казват, че отново искат да се срещнат с нас и с нашите песни. Ще пътуваме целият оркестър. След концерта в голямата концертна зала на Тел Авив, домакините са ни подготвили друдневна екскурзия до Божи гроб. Радваме се, че ще посетим това свято място и ще се помолим за нас, за всички българи, за благололучие и успех”, споделя Надя Стоева.



Надя и Атанас Стоеви споделят със зрителите на “Бащино огнище” и нещо от личния си живот.

“Хората вече знаят, а ние сме много щастливи, че нашето семейство вече се увеличи”, казва Надя Стоева. “Нашият син Атанас Стоев – младши вече има законна съпруга. Нашата прекрасна снаха Джена живее в нашия дом. Сватбата предстои през лятото”, разкрива още Надя Стоева.

“И по този добър повод”, включва се в разговора Атанас Стоев, “Подготвяме един фолклорен албум на Джена с “Канарите”. Нека публиката, почитателите да чуят, че тя може да пее прекрасно и истинските фолклорни песни”.

Източник и сн.: Planeta.tv