Тенденцията известни и неизвестни да се предизвикват на дуел във "Фермата" остава на заден план тази седмица.

В неделя една срещу друга застават две българки, живеещи в чужбина – Надежда от Сиатъл и Мария от Палма де Майорка.

В емигрантския дуел сили ще премерят две млади жени, които са прекарали по-голяма част от живота си в чужбина, но се чувстват силно свързани с родината си. След участието си във "Фермата" Мария дори смята да се върне да живее в България.



Решението да предизвика на дуел една от най-силните физически жени в шоуто Надежда обясни така: "Чувствам се силна, затова си избрах силен противник. Готова съм да покажа от какво съм направена, доста съм силна. Не ми е още време да се връщам в Сиатъл. На арената ще късам месо до кокал", надъха се тя.

Двете имат 24 часа да се подготвят за дуела в пълно усамотение.

Повечето участници смятат, че в дуела ще победи Надежда, въпреки че Мария изглежда по-добре подготвена физически.

Междувременно дамите направиха възстановка на древен тракийски ритуал по мачкане на грозде за вино с боси крака. Една от седмичните им задачи е да си направят домашно вино, което да сложат на трапезата. След като плеймейтката Ася успя да изчепка десетки килограми черно грозде, манекенката Деси първа изяви желание да се включи в мачкането на гроздето. Въпреки огромното количество пчели, които кръжаха около съда с гроздето тя влезе смело с боси крака, а след нея в ритуала се включи и Силвия, която призна, че е много по-трудно отколкото изглежда.

"Изобщо не е лесно да мачкащ грозде – все едно правих упражнения за крака и дупе", коментира Силвия.

Фермерът на седмицата Стоян пък изглеждаше най-доволен от гледката и заключи, че "няма да има второ такова вино, мачкано от такива красиви женски крака", цитиран от Dnes.bg.

Снимка: Фермата