Албанската манекенка Аяда Манчелари нагло паркира мощния си джип „Мерцедес" МЛ не върху едно, а връз цели две инвалидни места в столичен мол, пише „Всеки ден".

Преди няколко седмици тузарското возило не просто бе спряно върху запазената за хора с увреждания площ, а умишлено беше оставено под ъгъл, така че да не позволи никой друг да я използва.

За разлика от тежкотонажния волейболист Любо Ганев, който се оправда за същото просташко нарушение с гигантските си телеса, Аяда тежи не повече от 45 килограма и едва ли има проблеми да се измъкне от мерцедеса си, ако го паркира на обозначеното за това място.

25-годишната красавица се подвизава у нас вече дълги години, тук e завършила и средното си образование в скъпарската частна школа „Меридиан 22", след това е записала международни отношения в Нов български университет. Кариерата й като модел не е особено шумна, но още като тийнейджърка албанката участва в конкурса „Мис Абитуриентка 2008", а зрителите я класираха на шесто място.



Готвещата се за кариера в дипломацията дама би трябвало да е наясно, че не е особено дипломатично да паркираш машина с 258 конски сили на място, предназначено за ползване от хора с физически недъзи. А и не всяка студентка у нас разполага с джип, който върви 120 000 лв. без екстрите от завода и дори на старо никъде не може да се намери под 40 000.

Незнайният благодетел на Аяда би трябвало, вместо да се грижи толкова за комфорта на нежното й тяло в кожения салон, да се опита да й втълпи малко повече възпитание и елементарно обществено съзнание. Едва ли ще е особено приятна гледка след някоя година Манчелари да замине с делегация в чужбина и да си остави чантичката в скута на английската кралица.

Междувременно нито частната охрана по моловете, нито служители по автоконтрола санкционират подобно безобразно поведение, стига извършителят да кара достатъчно лъскаво возило. Нагли изцепки като тази на Аяда можем да видим всеки ден из големите търговски центрове в столицата.

Е, има шанс и хора като Аяда просто да не могат да паркират, точно като дамата във видеото по-долу...

Вижте още:

Николета паркира на място за инвалиди

Валери Божинов паркира на място за инвалиди (снимки)