Мария Славова получи наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017 лично от царица Маргарита на сцената на Theatro преди няколко дни.

Церемонията, открита от президента Росен Плевнелиев и водена от Ники Кънчев, беше звезден музикален и визуален спектакъл. Номинации връчваха певецът Любо Киров, актрисите Силвия Лулчева, Бойка Велкова и Касиел Ноа Ашер, тиви водещата Анна Ангелова, собственикът на филмовата компания UFO в България Филип Рот, банкери, собственици на галерии, артисти, рекламисти, медийни знаменитости.

Сред наградите, които получи победителката Мария Славова, са сумата от 3000 лв., оригиналната статуетка, изработена от Кольо Карамфилов и възможност да участва на Първия благотворителен бал на Фондация „Стоян Камбарев” в Лондон на 20-ти юни, в един от най-престижните частни клубове в центъра на британската столица.

В Лондон Мария ще участва и в 4-дневен творчески уъркшоп.

Както всяка година по традиция и тази не само победителят, но и всички номинирани ще бъдат подкрепени от Фондацията да реализират свои проекти. Този път те получиха и парични награди, лятна творческа тридневна почивка в полите на Пирин в луксозния хотел Bansko Royal Тowers, смартфони, медийна популярност и възможност да разперят криле и наистина да полетят в изкуството.