Британският певец Елтън Джон е удостоен с една от най-големите награди на фондация "Рокфелер" - Lifetime Achievement Award за дългогодишния му принос в борбата срещу разпространение на СПИН.

Церемонията по награждаването ще се състои в американската столица на 30 октомври тази година. Фондация "Рокфелер", която тази година отбелязва своята 100-годишнина, смята да направи голямо дарение на благотворителната фондация в помощ на болните от СПИН, основана от сър Елтън Джон преди повече 20 години. Музикантът беше един от първите, които осъзнаха колко е важно да се промени отношението на обществото към тези болни.

"От самото начало бях убеден, че не можем да се справим с епидемията от СПИН, ако хората, живеещи с това заболяване или намиращи се в рисковата група, се превърнат в жертви на социалния остракизъм, а техните права бъдат нарушавани. За мен е чест да получа тази награди от фондация "Рокфелер" - организацията, която се намира на предната линия на борбата за идеите на хуманизма по цял свят", заяви Елтън Джон, пише БГНЕС.