Искате да си създадете страховита тръпка на днешния празник Хелоуин?

Заложете в такъв случай на някой филм на ужасите вместо да обикаляте съседите, маскирани като зомбита, пише БТА.

Ако държите на класиката, изберете "Екзорсистът", който има 2 награди и 8 номинации за "Оскар". Ако честването ви не може да мине без зловещ образ зад маска или клоун убиец, гледайте "Петък 13-и" или "То".

Без съмнение класиката в хорър жанра, която всява ужас сред зрителите още от 1973 г., е "Екзорсистът". Гледането на филма с Елън Бърнстейн, Макс фон Сюдов и Линда Блеър е гаранция за страховито празнично изживяване.

Сред популярните филми на ужасите за Хелоуин е и "Хелоуин" (1978), режисиран от Джон Карпентър. Ако манията хора да се предрешават като клоуни убийци, завладяла САЩ и пренесла се в Европа, не е достатъчно плашеща, можете да изберете филма "То" (1990) по едноименния роман на майстора на ужасите Стивън Кинг. Или хорърът "Децата на царевицата" (1984) по друг негов роман.

В класацията на най-страховитите хоръри за Хелоуин намират място още "Слийпи Холоу" (1999), "Сиянието" (1980), "Ужасът в Амитивил" (1979), "Кошмари на Елм Стрийт" (1984), "Бебето на Розмари" (1968), "Заклинанието" (2013) и "Тексаско клане" (1974).