Има жени, които въпреки законите на природата успяват да бъдат красиви и след като навъртят 40-така. Те не са на 25 години, както част от своите конкурентки, но все още присъстват в сънищата на хиляди мъже по света.

Кои са най-удивителните звезди навършили 40 години?

Наоми Кембъл - 41-годишната пантера пребори редица млади прелестни дами и спечели сърцето на милиардера Сергей Доронин.

Синди Крауфорд - Тя не е подвластна на времето. За своите 45 години сексапилният модел продължава да пленява окото. Звездата поддържа добрия си вид със система от тренировки, създадени специално за нея.

Дженифър Анистън - в последно време актрисата става от красива по-красива. Това отбеляза наскоро и бившият и съпруг Брад Пит.

Джулия Робъртс - Неслучайно оглави класацията за най-високоплатена холивудска актриса. Тя прибира около 25 млн. долара за всеки свой филм!

Ким Катрал - Внимание! 54-годишната Ким Катрал е свидетелство за това, че жената е магнетична на всяка възраст. Всяка сутрин тя си взима контрастен душ и прави мимическа гимнастика за лице. Обича да се смее, а тайната й за красота е: "Яжте здравословна храна в компанията на добри приятели. Радвайте се на живота! Качествен секс? Задължително! Не забравяйте упражненията." Тя самата залага на плуване и сърфинг.

Сара Джесика Паркър - Макар и да не блести с кой знае каква красота, Сара е пленителна. Тя влезе в скорошна класация - Топ 40 най-красивите жени. Актрисата споделя, че изпробва върху себе си всички нови продукти против застаряване на кожата.

Деми Мур - Не е лесно да си на 48 години и да задържиш до себе си младок като Аштън Къчър! Деми залага на тренировки с персонален треньор, както и на пилатес, а от време на време и ляга под ножа.

Актрисата споделя, че пие много вода, придържа се към меню от много зеленчуци и морски дарове. Любопитен факт за нея е, че обича да се подлага на терапия с пиявици. Всичко започнало след пътуване до Австрия. На какви неща се подлагат само звездите!

Шарън Стоун - В нея е влюбена половината от мъжете на света. Вече е попрехвърлила 50-те и поддържа фигурата си с фитнес и ежедневна вана от мляко и мед. "Банята за мен е свято място. Взимането на вана е истинска медитация", признава Шарън. Тя не употребява алкохол и не пуши. Придържа се към разделното хранене и пие вода само от стъклени бутилки.

Хали Бери - Актрисата стана част от мечтите на мъжете неизбежно. Заради болестта си - диабет, още от 19-годишна е принудена да контролира хранителното си меню. На помощ й идва и персонален фитнес треньор, actualno.com.