Най-пълното дете на света, момчето от град Делхи Михир Джайн, е отслабнало с 65 килограма и за пръв път от няколко години е могло да излезе на улицата. Момчето, което тежало 237 кг, вече започва да се възстановява, след операция за поставяне на байпас на стомаха, съобщава Daily Mail. 14-годишният Михир Джайн сега тежи 172 кг и може да се придвижва без чужда помощ.

Индийчето се родило като всяко друго дете, но апетитът му към пържената храна и газираните напитки го довел до наднормено тегло. На 8-годишна възраст лакомото момче вече тежало 80 килограма. С годините Михир ставал все по-вял, а апетитът му растял, консумацията на вредни храни - също. Той все по-рядко ставал от леглото и през декември 2017 година бил изпратен в болница. Тогава теглото му възлизало на 237 килограма и индиецът бил обявен за най-пълното дете на света.

Преди операцията по намаляване на стомаха момчето самостоятелно отслабнало до 197 килограма. След операцията Михир казва: "Това беше шанс за мен. Бях развълнуван от това, което ще се случи. Нещата вървят много добре и за пръв път от векове очаквам бъдещето с радост."