Седмицата на модата пролет-лято 2022 г. започна в Ню Йорк и бе открита от дизайнера Кристиан Сириано. Сред гостите, които имаха възможността да видят 40-ата колекция на едноименната марка, бяха Кейти Холмс, Алисия Силвърстоун, Лил Ким, Коко Роша и много други известни личности. Шоуто беше открито и закрито от модела с големи размери Прешъс Лий, която гръмко заяви себе си по време шоуто на Versace миналата година: тя стана първият модел в тази категория, с който италианската марка си сътрудничи.

Самата колекция се оказа много ярка и приобщаваща – както е винаги при Сириано. Той още от самото начало декларира, че иска да направи модата достъпна за всички, независимо от размера. Поради пристрастяването му към пъстрите цветове и обемна кройкамодните представления на Сириано винаги носят със себе си усещане за театралност и карнавал. След тази пандемична пауза обаче едва ли някой ще се оплаче от празника, който дизайнерът организира в концертната зала Gotham Hall.

В сезона на червените килими, които се възраждат след затишие, цялата тази прекомерност очевидно ще бъде търсена от холивудските звезди, които обожават Сириано. Сигурни сме, че съвсем скоро ще можем да видим някои от неговите изумрудени, светлозелени и оранжеви рокли върху някои от най-обичаните актриси и певици.

източник:woman.bg