Президентката на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Черил Бун Айзъкс заяви, че двамата счетоводители, които са виновни за гафа с наградата "Оскар" за най-добър филм на тазгодишните награди, повече няма да работят на церемонията.

Айзъкс добави, че отношенията между Академията за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар" и счетоводната фирма "Прайсуотърхаус Купърс", която отговаря за логистиката по връчването на наградите, все още е предмет на преразглеждане.

Черил Бун Айзъкс наруши мълчанието си след случилия се на церемонията в неделя най-голям гаф в 89-годишната история на тази филмова награда. Счетоводителите от "Прайсуотърхаус Купърс" Брайън Кулинан и Марта Руиз са отговаряли за пликовете с имената на победителите в отделните категории на церемонията в неделя. Кулинан е туитнал снимка на актрисата Ема Стоун, направена зад кулисите броени минути преди да връчи погрешен плик за най-добър филм на представящите тази награда актьори Уорън Бийти и Фей Дънауей. Айзъкс заяви, че разсейването на Кулинан е станало причина за това объркване.