"Идеята на днешното събитие е да разберем, че заедно можем повече. Един окриляващ поход може да бъде стимул да помагаме, да вярваме, да окриляваме и другите и да си помагаме, защото в тази битка не е нужно жените да са сами.

Болестта е страшна. Заболяването е жестоко и жените имат нужда от приятел до тях". Това заяви известната водеща Нана, минути преди да потегли походът срещу рака на гърдата.

Според Нана жените трябва да разберат, че ракът като диагноза е изпитание и много често се случва в определен момент, който не е случаен в живота на човек.

Всеки намира сам причините и отговорите на въпроса „Защо?“ и в крайна сметка по-важното – отговорите на въпросите, какво трябва да промени в себе си. На какво трябва да обърне внимание, за какво трябва да се замисли и как да продължи напред.



Болестта може да ни научи на много неща.

Неведнъж съм казвала, че ако човек смени гледната си точка в един момент може да види рака през друга призма – ракът като подарък от съдбата. Защото мен ракът ме промени. Направи ме, според мен, още по-добър човек.

Направи ме още по-емоционална и търсеща истинските неща, малките неща щастливите мигове като слънчевия лъч и истинските приятели, които останаха до мен. Така че ракът може не само да взима, но и да дава, но човек трябва да е отворен за него както за всичко останало в живота си.

Да бъде готов да си научи урока" - завършва Нана.