"Нана ми е на гости в болницата!" С тази реплика звъняха на свои близки пациенти на отделението по медицинска онкология и хематология във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив, след като розовият кемпер на фондация „Една от 8“ спря пред лечебното заведение, а екипът ги посети.


Избрахме вашата болница, защото сме чували много хубави неща, а последните препоръки дойдоха от община Пловдив и кмета Иван Тотев, заяви на собственика доц. д-р Невен Енчев и на управителя д-р Надежда Крумова известната тв журналистка Нана Гладуиш. Тя самата се бори с рака за втори път в живота си, но не спира в благотворителните прояви на фондацията, основана от нея. 

Тя доведе екип на фондацията, за да подкрепи хората, които по един или друг начин се сблъскват с диагнозата рак.
След като им показа лечебното заведение, доц. Енчев лично ги заведе при болните. Дамите от екипа на Нана, всички до една пациентки, преживели тежката диагноза, изненадаха пациентите с аксесоари, тюрбани, протези, брошури и сок от арония. Психолозите Антонина Топалова и Жужа Илиева им демонстрира техники за справяне със стреса, а диетологът Мая Петрова даде съвети за здравословно хранене.


На толкова много места сме били досега, но на такова отделение не сме попадали – и персоналът, и пациентите са усмихнати, а взаимоотношенията помежду им са изумителни, заяви Жужа Илиева. Като психолог тя изтъкна, че тази атмосфера благоприятства лечението и значително подобрява състоянието на болните.


„Очарована съм от начина на работа, от отношението към пациентите, от качествените и иновативни терапии, които се прилагат във верига болница „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. Благодаря на доц. д-р Енчев! До нови срещи!“, заяви водещата на "Съдебен спор" Нана Гладуиш на изпроводяк.