Гордостта на пазарджишкото село Юнаците Нанси Карабойчева се завърна от „Мис Свят” завчера.

Най-красивата българка за 2013 г. изкарала целия следобед на летището, за да изчака полета на гаджето си, волейболния национал Добри Димитров.

„Летях над 30 часа с три прекачвания и нямах търпение да прегърна семейството си. Не ми беше проблем да постоя на терминала още малко, за да посрещна моето момче, което се върна от европейското в Полша”, сподели Нанси, пише „Монитор”.

На провелия се през уикенда финал на „Мис Свят” в Бали блондинката не успя да стигне дори до топ 20, което е и най-голямото й разочарование. През последния месец нашенката премина дузина предварителни конкурси за спорт, плажна мода и защита на благотворителни каузи, които й дадоха достатъчно точки, за да се изкачи на седмо място във временното класиране.

„На генералната репетиция преднината ми се стопи мистериозно, точките ми ги нямаше. Никой не ми обясни какво става, игнорираха ме тотално, от което се почувствах много зле. Разбрах, че загубата е предизвестена и вече нямах търпение всичко да приключи и да се прибера”, разказва Карабойчева.

От Бали тя не успяла да си отнесе сувенир за спомен: „Свободното си време изкарвахме в стаите, охранителният режим беше стегнат заради протестите на острова. Стигнах до плажа, който беше на 50 метра от хотела ни, само веднъж и за пет минути. За цял месец получих само час и половина свобода, в които плувах. Не видях нищо от Бали и нямам търпение да се върна.”

Студентката по информатика в УНСС дарила организаторите на „Мис Свят” с глаголица и „Книга на България”, а най-топли спомени пази от приятелството си с Мис Грузия Тамар Шеданя, с която делили обща стая.