Въпреки 44-те си години моделът Наоми Кембъл показва перфектна форма, тяло и неподражаем стил и затвърждава мнението, че е от модните икони, които години наред продължават да бъдат сред най-великите топмодели в света.

В откровено интервю за сп.Vanity Fair, яерната перла споделя мнението си по различни теми и случки от живота си.

За своите постижения Кембъл скромно разказва:

„Аз не бих ги нарекла постижения, не харесвам тази дума. Аз съм много доволна, че имам добри приятели и семейство. Запознанството ми с Нелсън Мандела и задълбочаването на нашето приятелство е много важен момент в живота ми. Никога не съм мислила, че може да ми се случи подобно нещо и научих толкова много от него“.

От златната ера на 90-те години и отношенията й с други топмодели:

„Кейт Мос и аз сме като сестри. А с останалите, Кристи Търлингтън, Синди Крауфорд, Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста, се разбираме чудесно. Ние сме приятелки и до днес и много си помагаме."

"Особено съм благодарна на Кристи, която ме запозна с много хора: Версаче, Стивън Мейзъл... Тя дори ми беше съквартирантка в Ню Йорк. Ние усетихме едно приятелство, което вече не съществува. Поглеждам в новите модели и виждам, че няма приятелство“, добавя Наоми.

За връзката ѝ с Испания: „Обичам Испания. Това е страна, която винаги ме е посрещала топло. Обичам храната ѝ, начина на живот, нейното изкуство. Аз винаги съм щастлива, когато съм в Испания. Освен това срещнах Кейт Мос за пръв път в Лос Анджелис, но втория път, когато се видяхме, беше в Мадрид и това е мястото, където нашето приятелство започна“.