На редакционната ни поща пристигна писмо от възмутена гражданка, която е станала свидетел на грозна сцена на родното Черноморие.

Пиян мъж нападнал баща на 2 деца на плажа, а актьорът Симеон Лютаков, който си почивал на метри от тях, изгледал цялата случка без да вземе отношение и да се опита да защити мъжа. Наложило се въпросната дама и нейна приятелка да спасяват мъжа от разярилия се ''гамен''.

Публикуваме писмото й без редакторска намеса:

Здравейте,

поводът да Ви пиша, е молбата ми да публикувате в медийното пространство, за да разберат всички почитатели на въпросния, що за стока е.

В неделя реших да отида на плаж във Варна, в заведението по плажната ивица, на име "Ментол". Симеон Лютаков също беше там да си почива вероятно, непритесняван от никого. До мен имаше младо семейство на видима възраст 35 години с две мънички дечица момиченца - едното може би на 1г и половина, а другото около 5-6 годишно. Децата се забавляваха, играеха, а таткото ги снимаше с фотоапарата си. В един момент майката и по-голямото дете се отдалечиха, вероятно да си купят нещо и един огромен мъж - много висок и дебел, със синьо яке и бейзболна шапка, с бира в ръка, се приближи до бащата и го блъсна с все сила в гърдите. Таткото падна на земята, нарани ръцете си, скъса шортите си. Момиченцето изпадна в шок, плачеше неудържимо. Дебелият крещеше в лицето на бащата - кого снима и за кого се мисли, като заваляше думите. Майката и другото дете, които бяха наблизо, също бяха ужасно уплашени, не смееха да се приближат, за да не пострадат децата. Беше ужасно да се гледа пълната апатия на всички мъже, станали неволни свидетели на случилото се. Лютаков, който беше най-близо до тях, също се ската - не гъкна, не шавна ( сигурно сам посран от страх). Дори забележка не му направи, само се надигна да види какво се случва над главата му. Трябваше да се намесим с още една жена, да викнем и да отървем семейството от този гамен.
Питам аз, този Лютаков, който с позитивните си роли в сериалите, уж учи нас и децата ни на храброст и справедливост, на борба срещу овчедушието, на смелост и всички добродетели, какъв е в действителност?! Един глупак, който не се и опита поне да се намеси и да спаси едно българско младо семейство от поредния гаден гамен. Погнусена съм от реакцията му на мухльо. Никакъв мъж не може да е този страхливец, нито пример, за когото и да било.

Припомняме:

Симеон Лютаков стана известен за широката публика с участието си в българския сериал ''Седем часа разлика'', където се превъплъщава в ролята на прокурора Иван Иванов.