Издателство „Изток-Запад“ поднася прекрасна изненада на почитателите на Гийом Мюсо: неговата последна книга „Сентръл парк“ излезе и на българския книжен пазар. Интензивно действие, шеметни обрати, колоритни герои ще държат читателите в напрежение до последния ред.

Една сутрин младата парижка полицайка Алис се събужда на пейка в „Сентръл парк“, завързана с белезници за непознат мъж. Мъжът се казва Габриел и твърди, че е джаз-пианист. Предната вечер Алис е била на по питие с приятелки в Париж, а Габриел е свирил в джаз клуб в Дъблин, но никой от двамата не знае как са се озовали в парка, оковани един за друг. Алис и Габриел трябва да намерят отговорите на много въпроси, най-важните от които са чия е кръвта по блузата на Алис и къде е изстрелян липсващият патрон от пистолета й. Дали това има връзка с миналото на Алис като млад полицай в парижкото управление, където е въвлечена в разследването на зловеща поредица убийства на жени, която води в крайна сметка до загубата на нероденото й дете и съпруга й? Дали Габриел е действително този, за когото се представя? Търсенето на истината и перипетиите на героите спират дъха…

Двамата герои трябва да обединят усилията си, за да разкрият случилото се с тях и да се върнат към нормалния си живот. Това, което ще научат обаче, ще преобърне живота им с главата надолу.



„Сентръл парк“ е поредната силна и въздействаща книга на известния френски писател Гийом Мюсо. Напрегнатото действие грабва читателя от първите страници и не го оставя до края. Незабравими герои, неочаквани изненади и немислими обрати ви очакват в „Сентръл парк“.

Гийом Мюсо е един от най-известните и успешни съвременни френски писатели. Роден е на 6 юни 1973 г. в Антиб. Във Франция Мюсо завършва икономика и преподава в различни гимназии. Още когато е 19-годишен обаче заминава за САЩ и прекарва шест месеца в Ню Йорк. Завръща се във Франция, изпълнен с много идеи и сюжети на бъдещи произведения. Повечето от действията на романите му се развиват извън пределите на родината му. Първата си книга – „Skidamarink“, публикува през 2001 г. Пътният инцидент, който авторът претърпява отключва интереса му към преживявания близки до смъртта. Така се появява романът „И след това…“, публикуван през 2004 г. Във Франция от него са продадени над 1 млн. копия, а впоследствие е преведен на 23 езика. През 2009 г. е филмиран, а във филма участва Джон Малкович. Следва поредица от успешни романи: „Защото те обичам“, „Повикът на ангела“, „Ще бъдеш ли тук?“, „Хартиеното момиче“ и др.