Актрисата Чарлийз Терон беше наречена "безотговорна и опасна" от различни кампании срещу сексуалното насилие заради изказването й в скорошно интервю.

"Мисля, че когато започнеш да живееш в този свят и започнеш да правиш тези неща, някак се чувстваш като изнасилен", беше коментарът на Чарлийз, който разпали редица кампании, посветени на борбата с насилието.

Джил Солърд, жертва на сексуално насилие, която в момента води кампания срещу сексуалното посегателство, останала неприятно изненадана от думите на актрисата.

"Помислих си, че това е абсолютно отвратително. Бях наистина шокирана и ужасена от думите й. Ако участваше в поне една кампания срещу изнасилването, може би щеше да знае по-добре за какво говори. Прави го, за да получи публичност, но това беше много обидно", заяви Солърд.

"Изнасилването е много повече от инвазия на личния живот. Как може да се сравнят тези две неща? Мисля, че тя трябва да се извини, думите й са вредни за жените, преминали през подобен ужас. Действията й са безотговорни и опасни", допълни Солърд, пише БГНЕС.