Звездни имена от сцената на Народния театър „Иван Вазов”, чийто имена и съдби са свързани с историята на театъра, ще си дадат среща този петък по покана на директора Мариус Донкин.

На 23 декември, в навечерието на Бъдни Вечер и Рождество Христово, емблематични и любими на поколения зрители актьори ще се съберат, за да си припомнят незабравимите мигове и срещи с публиката. Срещата е под надслов „Поколения и приемственост” и ще се състои на Камерна сцена от 18:00 часа. Входът за всички, които искат да се докоснат до безценните им спомени, е свободен.

Сред хората, с които публиката ще има възможност да се срещне, са Виолета Гиндева, Васил Стойчев, Виолета Бахчеванова, Жоржета Чакърова, Йорданка Кузманова, Адриана Андреева, Антония Каракостова – драматург, Росица Данаилова, Николина Томанова, Ванча Дойчева, Никола Петков, Асен Шопов, Николай Николаев - бате Николай, Борис Луканов, Никола Антикаджиев, Сашка Маринова и Румяна Василева.



Артистите сами ще решат как да протече срещата, като някои от тях отсега са заявили желание да се качат отново на сцената със спомени и дори реплики и откъси от свои любими пиеси, или пък просто да открехнат вратата на тайните театралното изкуство, в чието създаване са участвали.



„Това, което тези хора са оставили в театъра, всички прекрасни моменти, които публиката помни, не бива да бъдат забравени. Те са национално богатство, от което можеш да черпиш познание и поука. Ще направя всичко възможно подобни срещи да се превърнат в една красива и полезна традиция”, каза директорът на театъра Мариус Донкин.