Международната онлайн платформа за филми и сериали Netflix сключи първата в историята си сделка за закупуване на правата върху българска продукция. Филмът Nightworld ще бъде наличен редом с хиляди други заглавия за потребителите в Северна Америка от петък, 16 февруари.

Nightworld е продукция на Open Frame, част от Global Group. Премиерата му бе миналата година в Лондон, но така и не достигна до родните кина, пише lifestyle.bg. Но пък продуцентската компания успя да уреди дистрибуцията му в Северна Америка. Така там имаха възможност първо да видят продукцията на голям екран, а скоро и на всички устройства срещу абонамент в Netflix.

Сайтът IMDb дефинира "Nightworld" като хорър трилър. Това вероятно се дължи най-вече на едно от главните действащи лица - актьорът Робърт Инглънд. Той изигра Фреди Крюгер в поредицата "Кошмари от Елм Стрийт".



Историята се върти около страховита сграда в София, в която се пази тайна за живота след смъртта. По-голяма част от актьорите са чужденци, но участието в продукцията взимат и Лорина Камбурова, Диана Любенова, Атанас Сребрев, Стефан Щерев и други лица от родните кино среди.

Въпреки че филмът не е популярен у нас, той е първата родна продукция, успяла да се котира в платформата с милиони потребители. А амбициите на продуцентската компания са в бъдеще да сключат договор за създаване на сериали за Netflix.