„Не отговаря на истината твърдението, че в последните 20 години Филип Киркоров не е изпълнявал наши песни”, заяви композиторът Найден Андреев от свое име и от името на колегите си Александър Савелиев, Димитър Пенев и Иван Пеев.

Припомняме, че четиримата български композитори упълномощиха преди време Асоциация „Европейско общество за защита на човешките права да внесе сигнал в прокуратурата за нарушените им авторски права, защото не са давали на Киркоров съгласие да изпълнява творбите им. Това предизвика реакцията на руския естраден изпълнител, който отхвърли твърденията от сигнала.

„Продажбата и разпространението на дискове с изпълненията на нашите песни продължава и в момента и ние можем да го докажем по безспорен начин”, каза Андреев. „Аз съм творец и бих предпочел да си върша моята работа, но ето на, принуден съм да се занимавам с несвойствени функции”, допълни композиторът.

„В понеделник от 12 часа в агенция „София прес” ще дадем пресконференция, на която ще изложим нашата позиция”, съобщи Чавдар Гагов, представител на асоциацията, защитаваща българските творци по случая.