Вчера, 13 март, в столичното кино Cinema City се състоя официалната предпремиера на новата българска криминална драма "Отплата", която стартира по Нова телевизия тази събота – 17 март.

Събитието уважиха множество медии и популярни личности, които съсредоточиха вниманието си върху целия актьорски екип – Велислав Павлов, Орлин Павлов, Стефан Щерев, Пламен Пеев, Ивайло Драгиев, Ива Янкулова, Мариус Донкин, Милен Миланов, Валентин Балабанов, Петър Калчев, Джоко Росич (който в момента е в болница и за жалост не успя да присъства), Пламена Гетова, Стоян Алексиев, Йосиф Шамли, Гергана Стоянова, Стефания Кочева, Йоана Темелкова, Велизар Бинев, Георги Новаков и фолк певицата Емилия, която също има роля в тв сагата. Присъстваха още режисьорът Иво Симеонов, изпълнителният продуцент от Old School Production Иво Милев и представители на Нова телевизия, пише inews.bg.



Събитието бе разделено на три части: представяне на актьорите и пресконференция, коктейл и прожекция на пилотните два епизода на криминалната сага.

"Много се радвам, че има такъв проект в телевизията и, че го реализираме точно в този екип. Радвам се, че производството на телевизионни сериали се отприщи, защото това е бъдещето на телевизията, независимо от всички други жанрове и това е посоката в която трябва да вървим. За нас тази седмица е изключително важна. През нея стартира сериалът и е много важно как той ще бъде възприет от зрителите", коментира изпълнителният директор на Нова Светлана Василева.

"Някои ще го харесат, други – не, но това което мога да кажа със сигурност е, че това е един наистина добър сериал. "Отплата" е квалифициран като "криминална драма", но в никакъв случай не е сериал за разследвания – това е много важно. Това е класическа драма, в която един герой катализира събитията и събира около себе си в кръг останалите персонажи. "Отплата" е филм за човешките отношения и човешките съдби.



Моята лична амбиция бе да върна традициите в българското кино и това и успяхме да направим. Това е един добър български филм", изказа се продуцентът и главен сценарист Иво Милев за продукцията, която по всичко изглежда ще се яви и най-лютата конкуренция на хитовите "Стъклен дом" на bTV и "Под Прикритие" на БНТ.

След конференцията последва коктейл, на който присъстващите успяха да се насладят на тоалетите и усмивките на потенциалните нови телевизионни звезди на България, като след това се пристъпи към същинската част, а именно – прожекцията.



"Отплата":

Когато през една студена, зимна вечер банковият служител Ангел Ангелов (Велислав Павлов) се прибира от почивка извън София, заедно със съпругата и дъщеря си, той катастрофира тежко. Ангел изпада в кома, а когато се събужда научава, че семейството му е загинало при инцидента, а самият той е посочен като обвиняем. Всъщност, истинският виновник е другият участник в катастрофата – влиятелен бизнесмен (Милен Миланов), чиято съпруга също загива. Измъчван от чувство за вина пред дъщеря си, бизнесменът се поддава на дяволското предложение на един адвокат (Мариус Донкин) и двамата успяват изфабрикуват всички улики, които са необходими да оневинят самия него и да стоварят вината върху Ангел. След шумен процес той е осъден и вкаран в затвора, като е толкова съсипан, че остава напълно пасивен.

Шест години по-късно Ангел е пуснат на свобода. Той излиза от затвора силно променен, краен, непремирим и решен да отмъсти. Променя името си на Александър Георгиев. Става изключително методичен в целите, които си поставя. По време на мъчителния престой зад решетките и е съставил грандиозен план, с който да накаже всички виновници за гибелта на семейството му.

Като дясната ръка на Александър по пътя на отмъщението ще видим Орлин Павлов. Именно Христо Манчев, както се казва героят му, събира великолепната петорка, която ще помогне в реализирането на плановете, начертани от Александър. Това са Валентин Иванов (Стефан А. Щерев) – актьорът, Калчо (Пламен Пеев) – техничарът, Краси (Ивайло Драгиев) – хакерът и Десислава Сивкова (Ива Янкулова) – изкусителката.



Ще се запознаете с тях лично и ще разберете ще успее ли главният герой да отмъсти в събота, 17 март, когато "Отплата" стартира в праймтайма на Нова телевизия.

Снимки: Bulphoto