Натали Портман официално се присъедини към социалните медии, за да подкрепи инициативата Time’s Up.

300 звезди от американското кино, телевизия и театър учредиха движението за борба със сексуалния тормоз на работното място, за защита на жените по света от сексуален тормоз и дискриминация. Сред тях са актрисите Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън.

Съпругът на актрисата, носителят на “Оскар” Бенджамин Милпие потвърди в своята Instagram страница, че @nportmanofficial е официалният профил на Натали. “Time’s Up, едно движение, създадено днес. Моята съпруга Натали Портман (на @nportmanofficial в Instagram от днес) е една от основателките”, пише Бенджамин.

“Време е да спрем мълчанието. Време е да спрем да чакаме. Време е да спрем да толерираме дискриминацията, тормоза и злоупотребата. Подпишете петицията за солидарност и дарете на Фонда за правна защита на @Timesupnow.”

Сред задачите, които поставя пред себе си движението, е оказването на юридическа подкрепа на подложени на сексуален тормоз жени, чиито професии не са престижни. Средствата ще бъдат подсигурени от фонд, събран от дарения на знаменитостите. Звездите в Time’s Up искат да бъдат приети и по-строги закони в случай на сексуален тормоз. Те създадоха движението след скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн. С подобни обвинения са актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман, комикът Луи Си Кей и много други, пише missbloom.bg