Бременната Натали Портман разкри, че Аштън Къчър получил 3 пъти по-голям хонорар от нея за ролята си във филма "Просто секс", в който си партнират.

Актрисата сподели пред сп. "Мари Клер", че по време на създаването на филма знаела за разликата в заплащането им, но не била толкова гневна, колкото трябвало да е.

"Платиха ни големи хонорари, така че бе трудно да се оплакваш, но разликата в заплащането бе значителна. Не смятам, че жените и мъжете са повече или по-малко способни. Ясно е обаче, че жените имат по-малко възможности за изява", отбеляза 35-годишната Портман, цитирана от БТА.

Според нея жените трябва да са част от решението на проблема.

Миналата година звездата от "Игрите на глада" Дженифър Лорънс обвини шефовете на холивудски компании, че плащат значително по-малки хонорари на актрисите в сравнение с тези на актьорите. След това няколко нейни колежки се оплакаха, че са получи по-малко пари от колегите си.

Изненадващо в края на 2016-а стана ясно, че 33-годишната Фелисити Джоунс е получила значително по-голям хонорар за "Rogue One: История от Междузвездни войни" от останалите актьори.