Тези дни в публичното пространство се дискутира слухът, че Алексей Петров е организатор на част от мащабна шпионска мрежа от манекенки и гейове, обслужващи ВИП-персони.

“Перла в короната”, както се изразява авторът, била манекенката Наталия Гуркова.

Репортер на “ШОУ”  я потърси за коментар на казаното.

- Наталия, четохте ли книгата на Димитър Златков, в която се твърди, че първата ви титла – „Мис България”, е била купена от Алексей Петров?

- Не! Какви са тези абсурдни неща?! Кой е този журналист и как може да пише такива неща, без дори да разговаря с мен лично?!? Това е направо осъдително!

- Аз ще ви перифразирам откъси от книгата, като ви моля да ги коментирате. В книгата пише, че титлата ви за Мис България е била първата купена, т.е. платена с пари, корона за красота у нас...

- На мен никой не ми е плащал нищо. И ако тази ми титла е била “купена”, как ще обясни този абсурден автор как съм спечелила останалите си титли…? Аз съм носител на призове от много международни конкурси. Навсякъде ли са ми плащали?!

- Може вие да не сте знаела това, че са платили да спечелите...

- Ами, тогава питайте Ирина Папазова. Когато спечелих титлата си през 98-а, тя управляваше фирмата за модели. Ирина наследи съпруга си Васил Папазов след убийството му, както знаете. На мен не ми е известно някой да е заплатил за титлата ми. И от какви подбуди трябва да е платил за мен Алексей Петров? Аз се запознах с него в качеството му на шеф на фирмата, която охраняваше конкурса на “Интерсаунд”. Не сме разменили и повече от две приказки с него.

- И оттогава насетне никъде не ви е канил и не сте се срещали, така ли?

- Не.

- И не са ви давани поръчки да се сближите с Богомил Бонев, Георги Илиев и други ВИП-лица, за да разказвате после за тях. Примерно какви “странности” има Бонев...

- С ген. Бонев сме се виждали по разни партита, на “Здравейте!”. Никога не съм се срещала с него насаме, че чак да разбера и „странностите” му… Всички имена, които ми цитирате, са на мои познати – нищо повече.

- В какви отношения сте с Евгения Калканджиева? Твърди се, че е нейно изказването, че вие сте въвела “курварлъка в модата”...

- Ако изобщо е вярно, че това е нейно изказване, в което аз не вярвам, не знам как да го тълкувам.

- Когато убиха Васил Папазов, вие вече работехте за неговата фирма за модели, нали?

- Да. Васко го убиха през 97-а. Беше жесток удар за всички ни. Особено за съпругата му. Тогава тя беше млада майка – синът им беше най-много на годинка-две.

- Добре, с това въпросите около книгата се изчерпват. Разкажете нещо повече за живота си зад граница...

- Продължаваме да живеем в Йоханесбург. Бракът ни с Джордже е наред. В момента сме и тримата заедно в България – аз, той и малката Джорджия, която е леко болничка в момента и е малко нервна.

- На колко стана тя?

- На 9 месеца.

- Кръстихте ли я?

- Да, още през лятото. Беше на 2 месеца и половина, когато я кръстихме в Черна гора – в манастира Острог, известен с чудотворната си сила. Там ходят хора от цял свят да пипнат иконата на Богородица. Надявам се, че ще даде сила и на дъщеря ни.

- Мислите ли и за второ дете с Джордже?

- По принцип такава идея е залегнала в “плановете” ни, но сега имаме по-важни задачи, свързани с бизнеса.

- А как върви бизнесът с бижута?

- Добре. Наскоро преместихме магазина в по-голям шопинг-център. С големи очаквания съм, защото предстои световното първенство по футбол – през юни-юли. Иначе аз лично имам планове за ново поприще. Няма да е мода. Какво ще бъде, няма да кажа за момента. Ще го оставя като изненада за всички в България. Но малко ме наранява това отношение и липсата на каквато и да е лоялност. Не трябваше ли някой да разговаря лично с мен, преди да излязат подобни глупости на пазара?! Това са някакви абсурдни неща. Ужасно грозни при това. Как е възможно така безотговорно някой да ги пише?!

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА